ВРП відсторонила із займаної посади одну із найпринциповіших суддів України. Декілька разів входила у прямий конфлікт з Порошенком

Віталій Купрій

Вища Рада Правосуддя відсторонила із займаної посади одну із найпринциповіших суддів України – Ларису Цокол!
Ця суддя Печерського районного суду Києва вже декілька разів входила у прямий конфлікт з Петром Порошенком і керівниками правоохоронних органів, які фальшували справи проти відомих людей.

Лариса Цокол відмовилась відправляти у СІЗО Геннадія Корбана, Міхеіла Саакашвілі, Тимофія Нагорного та інших. За свої рішення вона неодноразово отримувала «отвєтку» від влади. І дуже серйозну. Через декілька днів після рішення по справі Корбана невідомі розстріляли у під‘їзді її чоловіка.
Я сам був присутній на засіданні дисциплінарної комісії ВРП, де викормиш Порошенка Олексій Маловацький «шив білими нитками» справу проти Лариси Цокол за порушення нею процесуальних термінів на 1 день під час розгляду справи 7 січня прямо на Різдво. Абсурдніших звинувачень я ще не чув.

До речі, про свавілля члена ВРП Маловацького я пишу вже давно. Він навіть пробує мені огризатись https://sud.ua/…/116329-chlen-vysshego-soveta….
Зрозуміло, що суддя Цокол стоїть поперек горла діючій владі і вони пішли у наступ. Особливо після винесення нею останньої ухвали, в якій вона визнала фабрикацію СБУ підозри у державній зраді Тимофія Нагорного.

Вимагаю у Вищої Ради Правосуддя негайно повернути повноваження Ларисі Цокол! З такими речами не шуткують і за таке треба буде відповідати!!!

Джерело

Оцініть статтю