Годину тому! Прямо з кордону: Зеленський видав – яка ситуація? Борт з Прибалтики: вже скоро!

Президент Володимир Зеленський поінформував Президента Литви Гітанаса Науседу про безпекову ситуацію на українському кордоні й тимчасово окупованих територіях та закликав зберегти єдність ЄС і НАТО, про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє пресслужба Президента України. 

Глава Української держави ознайомив співрозмовника з актуальною безпековою ситуацією вздовж кордонів та на тимчасово окупованих територіях України. Він наголосив на важливості збереження єдності країн – членів ЄС та НАТО в цій ситуації, – зазначається в повідомленні.

Водночас Зеленський подякував Науседі за чітку й послідовну позицію Литви на підтримку України, а також за вагому практичну допомогу для зміцнення обороноздатності нашої держави. Пише korupciya.com

Співрозмовники також позитивно відзначили традиційно високу динаміку двостороннього діалогу на всіх рівнях. Лідери скоординували позиції щодо графіка контактів на найближчу перспективу у межах українсько-литовського стратегічного партнерства.

Як повідомлялося, раніше Міністерство оборони Литви анонсували передачу армії України американських переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) Stinger, а також портативних тепловізорів (українському спецназу).

Така допомога надається після схвалення урядом США передання обладнання, виробленого в США.

Щиро сподіваємося, що Україні не знадобиться це озброєння. Країни Балтії закликають Росію припинити агресивну та безвідповідальну поведінку, – заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Оцініть статтю