Не Будьте Байдужими! Для Котів Собак І Пташок. Як Допомогти Безпритульним Тваринам У Мороз

Як допомогти безпритульним тваринам пережити морози? Друзі, сьогодні справжня зима прийшла в Україну, і якщо для нас морози — це лише привід випити ще одну чашку гарячого чаю та загорнутися в м’яку ковдру, то для бездомних тварин — це боротьба за життя. І на жаль, не всі пухнастики виходять з цієї боротьби переможцями, багато безпритульних тварин гине через холод!

Нижче поради як допомогти бездомним тваринкам вижити в морози.

1. Годуйте всіх тварин, яких зустрічаєте на своєму шляху. Це легко, просто носіть в сумочці чи тримайте в машині пакетик з кормом для тварин. Їдете по дорозі чи йдете по вулиці — зупиніться, витратьте хвилину часу, подаруйте бідоласі шанс на життя. Адже тварини набагато легше переносять холод, коли ситі.

2. Облаштуйте тепле місце, де тварина зможе зігрітися. Тут також нічого складного, старі, ковдри, матраци, коробки, які тільки збирать пил у вашому домі — можуть стати теплою схованкою від морозів для хвостатих безхатьків які живуть поряд з вашим будинком.

3. Пускайте погрітися! Під’їзди та підвальні приміщення для безпритульних тварин стануть справжнім порятунков в нічний час, коли температура повітря на 5-8 градусів нижча ніж вдень.

Також, не слід забувати про пернатих. У морози і сніг їм теж важко добувати собі їжу. Можна давати зерно, але не булочки і чорний хліб – він в організмі птиці скисає. Солона їжа пробуджує у птахів бажання пити. Води взимку немає, тож вони ковтають сніг, організм миттєво переохолоджується, і пташка може загинути.

Ставте лайки, робіть репости, чим більше людей буде знати, як рятувати життя тварин взимку, тим більше життів ми врятуємо.

Джерело

Оцініть статтю