Не можна так. Він твій чоловік, а зараз просто важкі часи. Значить, коли він добре заробляв, то був тобі потрібен. А коли має проблеми з роботою, то ти вирішила його кинути

Вчора був довгоочікуваний день: чоловік одержав зарплату. Здавалося б, тепер заживемо. Куди ж там! Віддали за комуналку, купили продукти і все, у гаманці вітер гуляє. А до авансу ще два тижні чекати. На дітях заощаджую, про себе взагалі забула.

У мене двоє дітей: дочка Маргарита ходить до школи, а синочок Олексій ще в садок. Риті потрібно купити нові черевики, ті каші вже просять, а на вулиці зима. Вихователька садка сказала терміново всім скинутися на випускний. І якщо до наступного тижня ми не здамо гроші, то моя дитина залишиться без свята і без подарунка.

Подумати лишень, рік тому мені про такі проблеми думати не доводилося. Чоловік працював у престижній фірмі, пристойно заробляв. Нам вистачало не лише на першочергові потреби. Ми харчувалися делікатесами, щорічно їздили відпочивати за кордон. Але потім фірма збанкрутувала і всіх пустили за вітром, у тому числі і мого чоловіка.

З того часу він і бігає туди-сюди, живе непостійними заробітками. Ось нещодавно влаштувався на стабільну роботу, а платять там копійки, наполовину менше за його попередню зарплату.

“Що я можу зробити! – зітхає чоловік, – мені й самому ця робота не подобається. Ти що не бачиш, як я кручусь, наче білка в колесі. Щойно буде щось краще, одразу ж перейду на інше місце».

Та я й сама це знаю, бачу, як він ночами просиджує в Інтернеті в пошуку відповідної вакансії. Тільки моя думка така: чоловік має забезпечувати свою сім’ю! Не можуть його дружина та діти в обносках ходити.

Я не сиджу на шиї у чоловіка, теж працюю вчителем малювання у приватній школі. Платять, звичайно, небагато, проте робота знаходиться близько від будинку. Півдня я в школі, а далі займаюся дітьми та будинком. І няньку наймати не потрібно.

Раніше я повністю самостійно розпоряджалася своєю зарплатнею. Ніколи не просила у чоловіка на манікюр чи шопінг. А зараз вся моя зарплата йде на їжу та сім’ю. Я вже забула, що таке провести весь день у торговому центрі. Наче це було в іншому житті.

Я вже думаю про розлучення, раз чоловік мало заробляє. Думаю, мені буде краще. Навіть із мамою порадилася. Вона сидітиме з дітьми, коли я буду на роботі. Але олії у вогонь підлила свекруха, яка помітила, що у нас конфлікт у сім’ї на фінансовому ґрунті.

“Не можна так. Він твій чоловік, а зараз просто важкі часи. Значить, коли він добре заробляв, то був тобі потрібен. А коли має проблеми з роботою, то ти вирішила його кинути», — заявила свекруха.

Я вважаю, що якщо чоловік дорожить сім’єю, він навиворіт вивернеться, але гроші заробить. Але у мого чоловіка чомусь так не виходить.

Оцініть статтю