Сьогодні Вночі Несподівано Помер Відомий Європейський Політик, Який Підтримував Україну ФОТО

У вівторок, 11 січня, в Італії помер голова Європейського парламенту Давид-Марія Сассолі. Смерть настала через порушення роботи імунної системи. Політик пішов із життя у віці 65 років. Про це повідомив його прессекретар Роберто Куїлло у Twitter.

«Давид Сассолі помер о 01:15 ночі 11 січня в Авіано, Італія, де він був госпіталізований. Дату і місце похорону буде повідомлено у найближчі кілька годин», – написав він.

Відомо, що політик потрапив до лікарні під час пленарного засідання парламенту у вересні – у нього була важка пневмонія. Потім він повернувся до Італії для одужання. Однак у нього почалися ускладнення, і до роботи Сассолі повернувся лише у листопаді.

Скріншот повідомленні прес-секретаря голови ЄП

Куїлло додав, що 26 грудня главу ЄП знову госпіталізували, «бо його імунна система не функціонувала нормально».

65-річний Сассолі обіймав посаду голови Європейського парламенту з 2019 року. До цього він працював журналістом. Передбачається, що вибори нового спікера Європарламенту відбудуться у січні.

Давид Сассолі обіймав посаду голови Європарламенту з 2019 року.

Що відомо про Сасолі. Давид-Марія Сассолі – італійський політик та журналіст, член Демократичної партії. Народився 30 травня 1956 року. Починавши свою кар’єру як кореспондент у невеликих виданнях та інформаційних агенціях, сім років посвятивши веденню політичної хроніки.

2009 року, у 53-річному віці, розпочав свою роботу у Європарламенті за списком від Демократичної партії і навіть був обраний головою делегації від цієї політсили. Через п’ять років, 2014-го, знову був переобраний до Європарламенту за списком Демократичної партії і став заступником голови ЄП. У січні 2017-го його переобрали на цю посаду. А 3 липня 2019 року Сассолі став президентом Європарламенту.

Політик засуджував російську агресію, виступав за санкції проти її високопосадовців, а ще висловлював підтримку Україні.

Давид Сассолі

Так, торік у квітні Сассолі висловив переконання, що санкції Росії проти чиновників Європейського Союзу не зупинятимуть їх у питанні обстоювання прав людини. Глава ЄП завершивши свою посаду цитатою Льва Толстого: «Немає величі там, де немає простоти, добра і правди».

Згодом він заявив, що ЄС має розглянути подальші санкційні заходи проти РФ. Особливо після введення санкцій щодо Білорусі за інцидент із літаком Ryanair. Відносини між Євросоюзом та Росією політик називав «дуже напруженими».

Також глава Європейського парламенту закликав прискорити євроінтеграцію країн Західних Балкан. Так він виступив за розширення ЄС. До того Сассолі зустрічався із прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Після того, як український політик заявив, що Україна в 2021 році розраховує почати всеосяжний огляд досягнення цілей Угоди про асоціацію для поглиблення секторальної інтеграції з ЄС.

Джерело

Оцініть статтю