Сьогодні, 21 грудня, стало відомо про смерть активіста із Тернополя Назарія Лиса. Чоловік ще 7 листопада потрапив у ДТП. Його у стані коми шпиталізували. На жаль, дива не трапилось і чоловік помер. Про смерть чоловіка повідомила його дружина Ірина у мережі Facebook. Назарію було лише 27 років. Цьогоріч, у жовтні, пара відгуляла весілля. Раніше у чоловіка від онкології помер батько. Назарій був відомим громадським активістом у Тернополі. Він був учасником тернопільської молодіжної організації “Самопоміч”, а згодом долучився до складу тернопільського осередку “Української Галицької партії”. Сьогодні уночі Назарія Лиса не стало. Панахида за померлим відбудеться сьогодні о 20.00 в Домі Скорботи в місті Тернопіль на вулиці Микулинецькій (великий зал). Чин похорону відбудеться завтра, 22 грудня, о 12.00 Редакція висловлює щирі співчуття дружині, матері та усім близьким Назарія. Світла пам’ять. Шукайте деталі в групі Facebook Джерело.

Зізнаймося чесно — на прання бюстгальтера іде не так багато часу, як на прання спідньої білизни. І якість чистоти чи навпаки спіднього визначає “нюхальний тест”. Проте, як виявилося, жінки не настільки часто перуть цей елемент гардеробу, як би хотілося, що і призводить до серйозних проблем.

Тутка зібрав кілька пунктів, які переконають вас в тому, що бюстгальтер треба прати частіше. Дочитайте аж до розділу бонус та як правильно треба прати бюстгальтер.

За нечастого прання на ньому частіше розмножуються бактерії

Правда в тому, що бактерії та грибок обожнюють вологе середовище, як в ділянці під бюстгальтером.

Особливо сприятливе місце створюється у тканині виробу, тож не забувайте частіше просушувати та прати бюстгальтери.

Розмноження бактерій загрожує подразненням шкіри

Акне не локалізується лише на шкірі обличчя, і якщо бюстгальтер брудний, то вони не забаряться і на тілі в ділянці грудей, особливо у жінок з чутливою шкірою.

Свербіж у зоні сосків — теж поширена проблема, якщо шкіра постійно треться об брудну тканину.

Все ж лікарі запевняють, що навіть якщо ви не часто перете бюстгальтер, але дотримуєтесь правил особистої гігієни, ризик розвитку акне зменшується.

Їдкий запах бруду від нечистого бюстгальтера може пробиватися назовні через одяг

Як і будь-який елемент гардеробу, за нечастого прання бюстгальтер також набирається неприємних запахів. Останній може легко проходити й через верхній одяг.

Для дуже в’їдливих запахів, які не виводяться звичним пранням, фахівці радять замочування в яблучному оцті.

Важливим фактором є і температура прання. Бавовняні й синтетичні вироби перуться в теплій воді, а шовкові та змішаного типу — у воді прохолодної температури.

Плями від дезодорантів і поту можуть зруйнувати виріб

Жовті лінії уздовж боків бюстгальтера — це наслідок змішування поту, підшкірного сала та дезодорантів. Ба навіть сам тип шкіри, її колір впливає на спідню білизну.

Плями можна вивести або плямовивідником, або легко потерти ці локації зубною щіткою.

На темних виробах ще можуть утворитися біля плями від поту. Отож, щойно ви їх побачили — варто  одразу прати виріб.

Заведено прати бюстгальтер після 2-3 разів використання

Найперше треба визначити, що означає “використання”. Як запевняють дерматологи, до цього не відноситься незначна кількість годин використання виробу при мінімальному пітнінню, але якщо ви рясно пітнієте у спідньому — тоді так.

Інші фахівці радять звертати увагу на свій тип шкіри та потовиділення — саме ці фактори впливають на те, як часто і коли треба прати виріб.

Бонус: «Догляд за бюстгальтером» також важливий

  • Чергуйте бюстгальтери. Занадто часте носіння улюбленої моделі впливає на її форму та чашку (так, виробу також треба постояти й відновити форму).
  • Періть бюстгальтер у мішечку, щоб він не розтягувався та його бретелі не плуталися з іншими речами.

  • Машинку вмикайте на режим делікатного прання, щоб речі не розтягувалися.
  • При сушінні переконайтеся, що чашки повторюють свою природну форму.
  • Не варто сушити бюстгальтери у сушильній машині, щоб тепло та вібрації не пошкодили виріб.

А як часто ви перете бюстгальтер?  

Джерело

Оцініть статтю