Такoгo ніхтo не чекав! Геpaщенко призналася в «кpaдіжці»: Я це поцyпила кoли пoверталася з Дoнбасу ФОТО

Цю книгу я поцупила в Петро Порошенко, коли поверталися з чергового відрядження з Донбасу. ПП включив її в свій список літератури, які варто прочитати, хочеш розібратися в феномені популізму. Нас всіх дивує так званий ефект тефлоновості Зеленського і слуг, коли попри всі їх «зашквари», непрофесійність, брехню, корупцію, розвал всіх державних інституцій, вони й досі мають певне коло прихильників.

Але саме так працює популізм. Отже, популіст завжди асоціює себе з народом, тільки він представляє справжній народ, всі інші, хто проти- не народ.

Популісти завжди приходять до влади на протиставленні з елітами і елітарністю. Граючи роль єдино правильного представника простого народу і борця з корупцією. На протиставленні і розколі між розбещеними елітами і морально чистим, «нравственим» народом

Популісти першим чином захоплюють державу і всі державні інституції. Популістам важливо довести, що опозиція — це не народ. А всі, хто сміють критикувати владу популістів- це «старі корумповані еліти», які протиставляють себе справжньому народу.

В кінці кінців , популісти роблять все те саме, що критиковані ними еліти, але при цьому не мають ніякого почуття сорому і провини. При цьому, звинувачення в корупції самих популістів не дискредитують, ось такий феномен людей, яким не буває соромно:)

Популісти — завідомо проавторитарні лідери, які нанесуть удар державі. Ідеальний прихильник популістів- той хто вмостився на дивані і дивиться телевізійні канали.

Популісти завжди проти плюралізму. Тому для них принциповим є встановлення цензури.

Популісти — це захоплення держави, корупція і придушення громадянського суспільства. Це все, до речі, були не мої сентенції, а прямі цитати з книги. Правда ж, здається, ми читаємо підручник про Україну?

І так званий «феномен Зеленського і слуг». Яким повірили 73% виборців, більшість з яких дійсно зручно вмостилися на дивані перед ТБ…

На зображенні може бути: 1 особа, книга та текст «ян-вернер ян-вернер что мюллер популизм такое»

Iryna Gerashchenko

Оцініть статтю