Холоди затримаються до самого травня: синоптики ошелешили українців прогнозом на весну 2022 – скучимо за теплом

Синоптики поділилися прогнозом на весну 2022 року

В Україні в січні температура повітря стала опускатися до мінусових позначок, тепер же синоптики розповіли, якою буде погода навесні в Україні. Судячи з прогнозу експертів, сильного тепла очікувати не варто, передає інформаційний портал Сьогодні.

У своїй книзі “Погода до 2030 року” народний синоптик Леонід Горбань писав про те, що весна в Україні буде пізньою. Експерт зазначав, що низька температура повітря протримається аж до травня. При цьому є висока ймовірність рясних опадів. Крім того, вже в перший місяць весни будуть заморозки.

За словами Леоніда Горбаня, заморозки не підуть як мінімум до кінця березня. Також нічні заморозки ймовірні і в квітні. У травні температура повітря вже підніметься, проте буде помірно тепло: судячи з усього, дуже спекотної травневої погоди очікувати українця не варто.

Так, березень буде з морозами і дощами. Крім того, на початку першого місяця весни ще буде випадати сніг. Суха і тепла погода з’явиться вже до кінця місяця. В квітні теж буде прохолодно. Очікується, що перший теплий день настане аж на Великдень (відзначається 24 квітня). У першій половині травня буде чимало дощів, сильна спека ймовірна тільки в останні дні місяця.

Ситуацію прокоментувала також завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології УДМІ Віра Балабух. За словами експерта, теплішати вже почне аж у лютому, а весна в результаті буде ранньою. Крім того, фахівець вважає, що літо буде спекотним.

Варто відзначити, що єдиної думки у синоптиків немає. Більш точні прогнози зазвичай складаються як мінімум за два тижні до потрібної дати.

Оцініть статтю