Вночі спати не можу, якщо знаю, що пиріг ще залишився: рецепт пирога з манкою на пательні

Алжирці більше всіх у світі їдять мед, а алжирська солодка випічка складається, в основному, з меду, горіхів і сухофруктів. 

Хоча випічка у цих ласунів дуже солодка, цукру в ній немає. Цікаво, що і молочні продукти алжирці майже не вживають. Мшуша – алжирська національна страва. Це пиріг без цукру, кефіру і молока, та ще й готується солодкий пиріг на пательні.

Рецепт пирога на пательні

Майстерність випікання пирогів дана не всім, та й тим, хто їх вміє пекти, іноді набридає бабратися з тістом. Редакція «Отож» розповість тобі, як приготувати пиріг на пательні, якщо у тебе немає духовки. Хтось назве мшушу омлетом, але це не так. Швидше, вона нагадує манник, але готується ще простіше.

Складові:

  •  6 ст. л. манки
  •  7 яєць
  •  5 ст. л. меду
  •  3 ст. л. рослинної олії
  •  10 г розпушувача
  •  1 дрібка солі

Приготування:

1. Ретельно збий яйця. Не дивуйся, що яєць так багато, через те, що вони – основа всього пирога.

2. Додай манку до яєць і ретельно перемішай. Бажано дати манці настоятися хвилин 5.

3. Додай до манки рослинну олію, дрібку солі. Перемішай.

4. Розігрій пательню з рослинною олією. Поки пательня розігрівається, насип розпушувач в тісто і перемішай суміш.

5. На розігрітій пательні смаж мшушу до золотистого кольору на середньому вогні під кришкою 5 хвилин. Потім переверни пиріг і смаж ще 3 хвилини.

6. Виклади пиріг на тарілку і просочи його медом.

Пиріг виходить м’яким і пружним. Якщо під рукою манки не виявилося, то можна замінити її борошном і додати 1 ч. л. крохмалю. В такому випадку мшуша буде не такою пухкою, але все одно смачною. Змастити пиріг можна також сиропом або варенням.

Поділися з друзями в соцмережах рецептом пирога на пательні.

УВАГА ЦЯ СТАТТЯ МІСТИТЬ ТІЛЬКИ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ХАРАКТЕР !! НЕ ПРИЙМАЙТЕ НІЯКИХ РІШЕНЬ НЕ ПОРАДИВШИСЬ ЗІ СВОЇМ ЛІКАРЕМ!!!!!

Оцініть статтю