Геть Зdурів? Нардеп Дмитpук Влaштував Бiйку В Одеcькій Міcькраді. Є Потеpпілі ВІДЕО

Народний депутат Артем Дмитрук, якого нещодавно виключили зі складу фракції «Слуга Народу», влаштував бійку на засіданні Одеської міської ради. Троє охоронців постраждали. Про це повідомили пресцентр Нацполіції та одеське видання «Думская». Як пише ЗМІ, Дмитрук та його прибічники намагалися прорватися на засідання земельної комісії, однак їх не пропускала муніципальна охорона. Тоді між депутатом і його помічниками сталася сутичка з охоронцями.

На відео видно, як Дмитрук боровся з охоронцями, бігав по столу, а тоді розламав його. В одного з учасників протистояння помітні сліди крoві на голові.

За даними поліції, унаслідок конфлікту постраждали троє охоронців. Правоохоронці кваліфікували подію як хуліганство, пов’язане з опором представникам влади або охоронцям громадського порядку. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 5 років. Наразі на місці працюють поліцейські, які опитують свідків та учасників конфлікту.

Що це за засідання і чим воно важливе?

Земельна комісія при Одеській міськраді розглядає питання, які пов’язані з містобудуванням, розміщенням малих архітектурних форм, архітектурою, міським дизайном та благоустроєм міста, а також охороною об’єктів культурної спадщини.

На порядку денному комісії 25 січня значилося питання відведення 6 гектарів землі біля найдорожчого пляжу Одеси Аркадії. Народний депутат Артем Дмитрук заявив про свою боротьбу «із земельним дерибаном», тому вже неодноразово зривав засідання комісії — фактично, його не можуть провести вже вчетверте.

Зокрема, на засіданні 21 січня Дмитрук заявив, що комісія нелегітимна та зібралася з порушенням закону. Тоді народний депутат викликав поліцію, щоб «зафіксувати ці порушення».

Хто такий Дмитрук?

Артем Дмитрук переміг на парламентських виборах у 2019 році в окрузі №133 Одеської області. Він є майстром спорту міжнародного класу з паверліфтингу.

В одному з інтерв’ю у вересні він заявив про своє розчарування «Слугою Народу». Дмитрука також згадував очільник фракції Давид Арахамія, коли назвав трьох антивакцинаторів у своїй політсилі. Крім того, Дмитрук приєднався до міжфракційного об’єднання колишнього спікера парламенту Дмитра Разумкова.

Фракція «Слуга Народу» ініціювала виключення зі свого складу Артема Дмитрука 15 листопада. Уже наступного дня заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко на засіданні парламенту оголосив, що Дмитрука офіційно виключили із фракції. Крім того, депутата вирішили виключити і з комітету з питань правоохоронної діяльності.

Джерело

Оцініть статтю