“Діти цілий день голодні”: українці в гніві через нове меню від Клопотенка в школах і садках – що відповів кулінар

Батьки розкритикували нове меню в школах і дитячих садках

В українських школах і дитсадках з 1 січня 2022 року ввели нове меню, яке було розроблено першою леді Оленою Зеленською і знаменитим кулінаром Євгеном Клопотенко. Однак далеко не всі діти оцінили нове харчування і приходять додому голодними. Відповідно батьки обурюються і критикують нове меню кулінара. Про це стало відомо з публікації Клопотенка в соцмережі instagram.

Так, за словами Олени Зеленської та Євгена Клопотенка в школах і дитсадках повинні були поступово відмовитися від великої кількості солі і цукру в стравах, проте на ділі все виявилося не так. Батьки масово скаржаться на нове меню і відзначають, що діти повертаються додому голодними.

“Якщо б у Клопотенка були свої діти, меню б було більш їстівним. Подивилася список страв, написано красиво, а насправді🤯 👎, діти не хочуть їсти в садку, і раніше погано їли ,а зараз взагалі.😢 В меню є компот з апельсинів, який компот може бути якщо кілограм апельсинів коштує 50 грн, один кілограм апельсинів на весь садок.?! Сьогодні давали на сніданок: гречка + омлет і салат з капусти, це між собою хіба спільно”, “Шановний Євген, я дуже хочу побачити відео, як Ви на сніданок їсте квасолю консервовану, заїдаєте її кислим огірком і запиваєте кислим яблучним соком ☺ ️ви це меню самі поїжте місяць, а потім експериментуйте на наших дітях”, – обурилися батьки.

Євген Клопотенко у своєму пості зазначив, що знає, що багато батьків незадоволені новим меню в садках і школах. Він запевнив, що різко відмовлятися від цукру і солі школи і дитсадки не повинні були, оскільки перехід повинен бути поступовим. Кулінар додав, що батьки можуть перевірити якість страв, які готують для їхніх дітей і в разі порушення звернеться до Держпродспоживслужби. Також він підкреслив, що можливо діти погано сприймають нове меню через недостатню кваліфікацію деяких кухарів.

Оцініть статтю