Ото Надомовлялися! «Нагадаю Меркель У Вашингтоні Підписала З Байденом Спільну Декларацію…» — Гриценко

Меркель-Байден: ціна домовленостей = 0 (нулю). Нагадаю, Меркель (яка всі ці роки просувала путінський проект ПП-2) у Вашингтоні підписала з Байденом Спільну декларацію. В ній Німеччина зобов’язалася зупинити ПП-2, якщо Путін почне використовувати газ як зброю, шантажуючи Європу. І що? Путін почав — і продовжує дотепер.

Сьогодні ціни на газ злетіли до рекордних $2,152 за 1000 м3 — це в 10 (десять) разів більше ціни на початку року. Не на 10% — у 10 разів, такого не було ніде й ніколи!

Путін зупинив постачання газу через Україну, потім зупинив і через Білорусь, Путін вимагає запустити ПП-2, обіцяючи, що лише в цьому випадку постачання газу нормалізується. І все це — не тиск, не шантаж?

Меркель із ПП-2 своє зробила — і пішла на дембель. Як до неї те саме зробив із ПП-1 Шрьодер, так само перед дембелем — тепер він до того ж підробляє і добре заробляє в російській державній нафтогазовій компанії.

Чому Німеччина не зупиняє ПП-2, попри шантаж? Може, тому що ця захмарна ціна — не для німців, бо в них довгострокові контракти з Рашею за низькою ціною?

А те, що захмарними цінами нищитимуть економіки інших держав і самі держави, Україну в тч — то спільних декларантів, Берлін і Вашингтон, судячи з відсутності блокуючих ПП-2 санкцій, мало турбує? Тоді ціна обіцянок і підписаної декларації — нульова?

Анатолій Гриценко

Оцініть статтю