Пиріг мого дитинства, йому немає аналогів. Дуже смачний , рекомендую!


Цей пиріг отримав назву через особливу технологію “збирання”.

Пісочне тісто для нього натирається на звичайній кухонній тертці. За рахунок цього випічка виходить дуже красива, корж не жорсткий, фактурний.

Варення для тертого пирога можна взяти будь-яке, але краще не використовувати занадто рідке. Також не дуже зручно буде знаходити в начинці великі кісточки, наприклад, від вишні. Беремо те, що знайдеться, прокладаємо між шарами тертого пирога і випікаємо!

Тертий пиріг із варенням на маргарині

Складові:

  •  2 яйця
  •  200 г маргарину
  •  250 г цукру
  •  1 ч. л. ваніліну
  •  1 ч. л. розпушувача
  •  500 г борошна
  •  200 г джему або варення

Приготування:

1. Розтопи маргарин, потім вилий в глибоку миску.

2. Змішай розтоплений маргарин з яйцями, цукром і ваніліном.

3. Просій борошно, змішай з розпушувачем і додай до решти інгредієнтів. Вводити борошно потрібно поступово, ретельно перемішуючи.

4. Заміси тісто і розділи його на 2 частини. Одна з них повинна бути трохи більша за іншу. Потім меншу частину тіста помісти в холодильник на 1 годину.

5. Більшу частину тіста розкатай і поклади в форму для випічки. Попередньо застели форму пергаментним папером, змащеним маслом.

6. Виклади на тісто джем або варення. Рівномірно розподіли по поверхні.

7. Дістань з морозилки другу частину тіста і натри її на тертці, рівномірно покриваючи начинку. Я іноді лінуюся ставити тісто в морозилку і просто рву його маленькими шматочками перед тим, як викласти поверх начинки.

8. Поклади пиріг в розігріту до 190-200 градусів духовку приблизно на 25 хвилин.

9. Смачного!

Порада редакції:

Варення занадто рідке? У нього можна додати трохи покришеного печива, порубаних горіхів, також смачна начинка виходить з кокосовою стружкою.

Якщо варення надто солодке, в нього можна додати дрібні шматочки яблука або будь-який інший кислий фрукт.

Ще один варіант: влити трохи лимонного соку. До речі, цедру також можна додати в начинку або в саме тісто для пирога, випічка з неї вийде дуже ароматною.

Друзі не відмовляться від шматочка такого пирога, поділися з ними рецептом!

УВАГА ЦЯ СТАТТЯ МІСТИТЬ ТІЛЬКИ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ХАРАКТЕР !! НЕ ПРИЙМАЙТЕ НІЯКИХ РІШЕНЬ НЕ ПОРАДИВШИСЬ ЗІ СВОЇМ ЛІКАРЕМ!!!!!

Оцініть статтю