Сільськогосподарські угіддя та їх характеристика

Люди займаються сільським господарством упродовж 10 000 років. Тоді це був новий вид діяльності, який мало впливав на світ. Нині цим видом діяльності займається майже все людство. Для вирощування різних культур використовується 35% поверхні Землі. Упродовж порівняно нетривалого періоду сільське господаре 1 во істотно змінило ландшафти світу, спричинивши найбільші за весь час існування Землі зміни довкілля.
2 млрд осіб. Вони працюють на різних землях — на стрімких рисових терасах у горах і на пласких рівнинах прерій, а також інтенсивно оброблюваних орних землях і посушливих пасовищах, на яких свійські тварини ведуть майже той самий спосіб життя, що й їхні дикі родичі. Сільськогосподарські землі світу свідчать про людську’ винахідливість і наполегливість, які полягають у постійному прагненні виробляти якомога більше харчових продуктів.

Способи землекористування зумовлені багатьма чинниками, зокрема ґрунтами та кліматом, а також економікою та місцевими традиціями.
В багатьох регіонах світу переважає гака галузь сіліського господарства, як землеробство, тобто вирощування культурних рослин. Коли умови для цього несприятливі, замість землеробства люди розводять і випасають худобу. Землеробство і скотарство — це основні види сільського господарства, проте вони охоплюють  величезне розмаїття сільськогосподарської діяльності. Саме ці два види сільського господарства сприяли формуванню нинішніх сільськогосподарських ландшафтів світу.

Оцініть статтю