Сім’ї єдиної цивільної жертви дніпровського стрільця навіть не зателефонували: з виплатою матеріальної допомоги будуть проблеми

Сім’ї 35-річної Віри Лебединець, яка стала жертвою стрілка-строковика на “Південмаші” у Дніпрі, ніхто не зателефонував після трагедії. Водночас із виплатами матеріальної допомоги також можуть виникнути проблеми.

Про це сестра загиблої розповіла місцевому виданню “Dnepr.info“. За словами жінки, жодних дзвінків ні від підприємства, ні з інших відомств родичі Лебединець не отримали ні 27, ні 28 січня.

Зазначимо, що раніше стало відомо, що сім’ям загиблих у стрільбі нацгвардійців виплатять по 1,8 млн гривень. Їм також компенсують витрати на поховання. Матеріальна допомога передбачена і для поранених Артемієм Рябчуком товаришів по службі – вона вже надійшла на рахунок військової частини.

Водночас, питання виплат сім’ї Віри Лебединець, яка, як і військові, загинула під час виконання службових обов’язків, “вирішуватиметься окремо”. Це пов’язано з тим, що жінка була контролером КПП і працівницею відомчої воєнізованої охорони.

“Віра Лебединець не знаходилася у підпорядкуванні Нацгвардії, тому питання про матеріальну допомогу її родичам вирішуватиметься окремо, у цьому ще треба розбиратися”, – сказав речник Національної гвардії Руслан Музичук.

Зважаючи на те, що ЮМЗ, де працювала загибла, перебуває у підпорядкуванні Дніпропетровської обласної ради, журналісти звернулися туди із запитом щодо допомоги її рідним. Відповіді поки що не надійшло.

Нагадаємо: посада контролера режимного об’єкта, яким є “Південмаш”, не передбачає володіння зброєю. Молода жінка виявилася зовсім беззахисною перед злочинцем із автоматом у руках.

Незважаючи на це, Віра Лебединець відмовилася випускати стрілка до міста з території заводу. Після бою з Рябчуком вона була вбита ним пострілом у голову. У жінки залишилася 11-річна донька.

Оцініть статтю