Такої Ціни Ніхто Не Чекав! Названо Ваpтість Пpоїзду Пеpшою Платною Доpогою В Укpаїні

Проїзд першою платною дорогою в Україні коштуватиме приблизно 8 євроцентів (близько 2,6 грн) за кілометр. Про це розповів перший заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко в інтерв’ю Forbes Україна. Скільки заплатимо за проїзд. Перша концесійна траса з’єднає Краківець (Львівська область) та Рівне, пройшовши через Львів та Броди.

«Це буде дорога першої категорії завдовжки приблизно 280 км», — зазначив Івко.

Він підкреслив, що платна дорога обов’язково матиме і безкоштовну альтернативу.

За його словами, техніко-економічне обґрунтування проєкту виконала компанія Автомагістраль-Південь за свій рахунок у рамках меморандуму з Укравтодором.

Але вибрати концесіонера (інвестора) можна буде лише при ухваленні законопроєкту про концесії. Будівництво планується розпочати вже у 2022 році.

Нагадаємо. Раніше у Мінінфраструктурі заявили про плани зробити платними дороги в Україні для іноземців.

Також ухвалили закон, який запроваджує систему зважування автомобілів під час руху. Перша система автоматичного зважування запрацювала в Україні 20 вересня. Її встановили на в’їзді до Києва з боку Одеси.

У 2018 році тодішній міністр інфраструктури оцінював вартість проїзду платними дорогами в Україні може становити орієнтовно від 20 до 70 євроцентів або 6,63−23,19 гривні за кілометр.

Джерело

Оцініть статтю