Трирічна Юля та її брат Денис залишилися без мами і тата: деталі фатальної ДТП у Харкові

Сьогодні на окружній дорозі міста Харкова трапилася трагічна аварія в якій загинуло трьох людей. Як виявилося, серед загиблих були 31-річний таксист та його 29-річна дружина. Двоє 3-ох річних дітей загиблої пари було госпіталізовано до лікарні.

Подробиці про загиблого водія повідомили у службі таксі, де він працював.

За словами засновника служби таксі “30-40” Руслана Сайфуліна, загиблий мав 10-річний стаж водіння. Вранці 12 січня він використав машину в особистих цілях.

«Згідно з GPS-трекером, водій їхав з місця прописки. Він перевозив дружину, Яну Дерев’янко, та двох 3-річних дітей. Таксист їхав окружною дорогою. Швидкість нашого автомобіля була 75 км/год. За попередніми даними, водій KIA робив обгін, виїхав на зустрічну смугу, внаслідок чого сталося лобове зіткнення з водієм таксі», – розповів засновник служби таксі “30-40”.

Руслан Сайфулін уточнив, що водій – Олександр Дерев’янко, 1990 року народження, у службі таксі працює нещодавно з 21 грудня минулого року. При цьому стаж водіння має 10 років. Його дружина Яна Дерев’янко – 1992 року народження. Їхні діти-двійнята народилися у 2018 році.

За словами Сайфуліна, на момент ДТП дитячі крісла в салоні не були встановлені.

«Автомобілі приблизно одного класу. Зважаючи на характер пошкодження, наш автомобіль відкинуло назад. Той автомобіль, який ударив наш у чоло, їхав із більшою швидкістю», — сказав він.

Сайфулін також заявив, що служба таксі візьме на себе організацію похорону подружжя Дерев’янко, а також сплатить медичні витрати на лікування їхніх дітей. Також, за його інформацією, у дітей залишилися родичі як з боку батька, так і з боку матері.

Нагадаємо, ДТП трапилося біля села Черкаська Лозова (окружна Харкова). Там зіткнулися автомобілі Kia Optima та Toyota Camry, яким кермував такист, про якого ми писали вище. Кримінальну справу порушили за ч. 3 ст. 286 («порушення правил безпеки дорожнього руху») КК Україн

“Наразі є інформація щодо того, що восени 2021 року на водія Kia Optima були складені патрульними харківськими три протоколи за ст. 130 КУпАП — це керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Наразі ці протоколи знаходяться на розгляді суду”, — сказав речник прокурора області Дмитро Чубенко.

“Також у 2021 році було складено адміністративний протокол на водія автомобіля Kia Optima за те, що він зберігав в невеликих кількостях наркотичні засоби”, — повідомив речник.

Доповнено 17:40. “Також він мав численну кількість адмінпротоколів за іншими статтями. В тому числі за скоєння ДТП, їзду без документів, порушення швидкісного режиму, виїзд на зустрічну смугу, невиконання вимог знаків, відсутність страхування тощо”, — пізніше додав Чубенко.

Інформації, чи притягався до відповідальності колись водій Toyota, у Чубенка немає. Він також уточнив, що на ділянці траси, де сталася аварія, не було перешкод або пошкоджень дороги, які б могли змусити водія Kia виїхати на зустрічну смугу.

“Попередньо, скоріше за все, водій Kia не впорався з керуванням або, нехтуючи правилами дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу та здійснив зіткнення”, — прокоментував Чубенко.

На даний момент діти перебувають під наглядом лікарів Трирічні брат і сестра, які вижили в страшній ДТП на Окружній у Харкові, зараз перебувають у лікарні. Медики оцінюють їхній стан як стабільно тяжкий. Про це повідомляється у пресслужбі Харківської міської ради. За словами заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан, у хлопчика медики діагностували відкриту черепно-мозкову травму, перелом основи черепа, перелом стегна та разом з тим йому видалили селезінку. У його сестри переломи обох стегон. Вчора дітям провели непотрібні хірургічні та нейрохірургічні операції. Наразі малюки перебувають під наглядом медиків. Їхній стан стабільно тяжкий. У лікарні поруч із постраждалими дозволено перебувати їхнім родичам.

З’ясувалося, що у дітей із близьких родичів залишилися лише дві бабусі, дідусь та тітка. Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що, ймовірно, опіку над дітьми оформлятиметься з боку бабусь.

Оцініть статтю