У Казахстані знову вимкнули інтернет, «зачистки» мітингувальників продовжуються. Фото та відео (оновлюється)

Понеділок, 10 січня, у Казахстані оголосили днем національної жалоби у зв’язку із загибеллю людей внаслідок «зачистки» мітингів, які офіційна влада країни називає «терористичними актами». Під час них померло 164 людини, зокрема кілька дітей. Президент же нагородив військовослужбовців, які загинули, виконуючи службові обов’язки.

Водночас у містах призупинили роботу пункти обміну валют, біля магазинів люди вишиковуються в черги по продукти. Силовики заявляють про нові затримання «екстремістів, які брали участь у заворушеннях», а місцеві ЗМІ публікують кадри перекидань російських або білоруських «миротворців» із військовою технікою.

OBOZREVATEL слідкує за ситуацією в Казахстані цього дня онлайн (дані постійно оновлюються).

01:00 – Пресслужба Нацбанку країни повідомила про призупинення роботи пунктів обміну валют. Такий захід пояснили «виконанням доручення влади щодо забезпечення стабільності фінансової системи». Зазначається, що це буде здійснюватися поетапно у зв’язку з нестабільністю інтернету та «продовженням «контртерористичних операцій» в Алмати й інших регіонах.

Резиденція президента Казахстану 6 січня (ліворуч) та 9 січня

02:00 – З метою підтримки ліквідності фінансових організацій Казахстанська фондова біржа (KASE) з 10 січня надаватиме операції репо та ринку державних цінних паперів у тенге. Крім того, залежно від рівня стабілізації в регіонах, а також після відновлення каналів зв’язку обіцяють вжити заходів щодо відновлення торгівлі та міжнародних платежів і переказів на валютному майданчику.

Оцініть статтю