«Євробляхери» В Паніці Шукають Обхідні Шляхи! Все Зміниться 8 Лютого

8 лютого в Україні остаточно закінчиться період пільгового розмитнення авто на єврономерах. Власники таких машин розділилися на дві категорії – частина сподівається на чергові поблажки з боку держави і тому не поспішає на митницю, а частина – піддалися паніці та пішли незаконним шляхом вирішення питання.

Про це повідомляє UBR.ua.

Є й ті, що намагаються застрибнути в останній вагон. Найбільша активність фіксується у Києві, Черкасах, Одесі та Дніпрі, хоча загалом деяке збільшення попиту до кінця періоду пільгового розмитнення спостерігається по всій Україні.

Єдиний варіант провести процедуру законно – через учасника бойових дій. Брокери обіцяють самостійно знайти такого добровольця.

Водночас, у деяких водіїв просто не вистачає засобів для повноцінного проходження процедур. Їх намагаються впіймати на гачок шахраї, пропонуючи обхідні «виходи». Однак насправді вони можуть підвести під ще більші штрафи та кримінальну відповідальність.

З 9 лютого митниця перестане приймати митні декларації «імпорт 40АА» – спеціальний формат для «євробблях». На власників авто, розмитнених із порушенням правил (найчастіше, коли ввезла одна людина, а їздить – інша), продовжать складати постанови на штрафи по 34 тисячі гривень. Проте їх, як стверджують юристи, цілком реально скасувати через суд.

Більше проблем може створити митниця на кордоні, яка і займатиметься контролем термінів вивезення євроблях та виноситиме суттєвіші штрафи – по 170 тисяч гривень.

Також автомобіль на єврономерах може зупинити поліція та у разі виявлення порушень виписати штраф у розмірі 8 500 гривень, а також передати інформацію на митницю.

Оцініть статтю