Європу закликали готуватися до ескалації у відносинах із РФ: вже звучить барабанний дріб війни

Західні країни мають підготуватися до можливої ескалації у відносинах із Російською Федерацією. Європейська безпека перебуває перед кризою, тому настав час для дипломатії та діалогу.

Про це сказав представник США в Організації з безпеки та співробітництва у Європі Майкл Карпентер на пресконференції після засідання ОБСЄ за участю всіх 57 членів, яке відбулося у Відні 13 січня, передає swissinfo. Він наголосив: барабанний дріб війни вже звучить голосно, а риторика стала досить різкою.

Карпентер також зазначив, що Сполучені Штати не допустять, щоб одні країни мали сфери впливу, інші були обмежені у своїх правах. Він зазначив, що скупчення Росією ста тисяч військовослужбовців, а також безліч військової техніки «викликає питання про наміри Москви».

«Потрібно поставитися до цього дуже серйозно. Ми повинні бути готові до можливої ескалації», – сказав Карпентер, додавши, що США наполягатимуть на «шляху діалогу та деескалації».

Водночас голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау попередив про загрозу війни в Європі. «Загроза війни в регіоні ОБСЄ є більшою, ніж будь-коли за минулі 30 років», – заявив Рау.

Оцініть статтю