Все як наука каже: як сеkс лікує від мігрені, похмілля та розбитого серця

«Мені просто потрібний секс», — кажуть усі ті люди, які почуваються абсолютно нещасними. Ми кажемо це так тому, що секс, на нашу думку, є більш ефективним та природним засобом розв’язання більшості проблем, ніж новий сезон улюбленого серіалу, свіжа порція вуглеводів чи новий хіт Бейонсе. І у цьому переконанні є раціональне зерно. Наші первісні інстинкти нікуди не поділися: науково доведено, що якщо за ними іти, то користі вони дадуть більше, ніж їхнє ігнорування.

У вас поганий настрій? Отже, вам потрібний секс. Розколюється голова? Допоможе оргазм. Погане самопочуття? Тоді вам потрібно швидше залізти з кимось у ліжко. Не вірите? Спробуйте. Сексуальна близькість є абсолютно реальними ліками.

Мігрень

Наступного разу, коли ваша дівчина скаже, що їй не хочеться, тому що у неї «болить голова», скажіть їй, що найкращий спосіб врятуватися від мігрені — це кохатися.

5 вариантов пассивно-агрессивных подарков

Результати досліджень засвідчили: ендорфіни, що виробляються під час статевого акту, діють на центральну нервову систему як природні болезаспокійливі, які вгамовують мігрень. Їй потрібний зовсім не анальгін, а дещо інше.

Безсоння

Що ж іще можна робити, лежачи в ліжку без сну? Підказка: не читати книги.

І річ не просто у фізичній активності, яка вас виснажить. За словами доктора Лори Бергман, після сексуального возз’єднання у вашому тілі виробляється гормон окситоцин, що допомагає заснути. Якщо ви крутитеся в ліжку, спробуйте зайнятися цим разом із кимось…

Кашель

Так, за результатами дослідження, проведеного в університеті Вілкса, у людей, які кохаються 2 рази на тиждень, у крові більше антитіл (клітин, що захищають організм від вірусів і бактерій), ніж у тих, у кого секс буває рідше.

Цікаво, що у тих осіб, хто займається сексом тричі на тиждень та більше, антитіл у крові менше, ніж у тих, хто утримується від нього. Як і у випадку з картопляними чипсами та примусовими обіймами, перебір не надто корисний.

мілість у ліжку

Єдиний спосіб стати кращою версією себе — це практикуватися, чи не так?

Регулярний секс покращує виділення вагінальної змазки у жінок, регулює кровообіг і підвищує еластичність, що змушує їх хотіти близькості ще сильніше. Виходить, ви допомагаєте самі собі.

Гикавка

Кожен справляється з гикавкою по-своєму, але жоден зі способів не звучить настільки ж приємно, як порада від доктора Френсіса М. Фесміра.

Він пропонує два методи подолання гикавки: «пальцевий ректальний масаж» (для ентузіастів) і оргазм (для решти).

Доктор Фесмір стверджує: “Оргазм призводить до неймовірно активної стимуляції блукаючого нерва”. А це допомагає зупинити гикавку. Цього разу імітацією оргазму вам не обійтись.

Здоров’я вашої простати

Вчені з Національного інституту онкології (США) виявили, що у чоловіків, у яких трапляється до 21 оргазму на місяць, ризик розвитку раку простати знижується на третину.

Якщо така кількість здається комусь недосяжною, не варто хвилюватися — мастурбація дає аналогічну користь.

Річ у тім, що еякуляція сприяє звільненню від канцерогенів, що відкладаються в простаті. Таким чином, ви не лише випускаєте сперму, але й очищуєте свій організм від непотрібного сміття.

Важкі часи

Зрозуміло, що бажання та близькість роблять вас щасливішими, а ще вони впливають на вашу самооцінку більше, ніж ви думаєте.

Сексуальний контакт покращує психічне здоров’я людини за допомогою гормонів щастя окситоцину та ендорфіну. Порушення призводить до виникнення почуття задоволення та активізації системи винагороди, які, на думку дослідників із Техаського університету, підвищують впевненість людини у собі.

До речі, знати, що ви подобаєтеся комусь голим, також не зашкодить.

Звільнення від стресу

Секс — це чарівний засіб від усіх бід, тому не дивно, що він допомагає врятуватися і від стресу.

Вчені з Єльського університету зробили висновок, що повсякденні постільні забави призводять до активного росту клітин гіпоталамуса — частини мозку, що відповідає за регулювання стресу. Іншими словами, чим частіше у вас буде близькість, тим досконалішим буде і ваш мозок.

Крім того, регулярний секс сприяє зниженню в організмі рівня гормону стресу кортизолу, що робить людину більш спокійною та розслабленою.

Вам не потрібне заспокійливе — вам треба зайнятись коханням…

Похмілля

Хоча дослідження і не дали переконливих доказів того, що секс позбавляє від похмілля, але він безперечно перемикає увагу мозку з болю (якщо лише вас не рве). Це тимчасове визволення з пекла, що панує у вас у голові.

У чоловіків алкоголь може знижувати рівень тестостерону в крові, внаслідок чого вони прагнуть кохання, щоб повернутися до норми. Особливо в тих випадках, якщо вчора в ліжку нічого не вийшло. Тоді наступного дня чоловіки відчайдушно бажають надолужити втрачене. Що ж, наша порада – кохатися вранці. Це подіє на похмілля набагато ефективніше, ніж кофеїн.

Жахлива нудьга

Важко повірити, що ви про це не подумали. І чим ви взагалі були зайняті увесь цей час? Грали у карти?

Стримування

Жінки, всі ми знаємо, що у вас слабкі сечові міхури, а тому ви просто не можете пройти повз вбиральні.

Що ж, ось вам порада, як стримати свої пориви: гарний секс з оргазмом (а хіба інакше буває?) зміцнює м’язи тазового дна. Це означає, що ви зможете довше тримати все в собі, особливо коли чекаєте на величезну чергу в нічний клуб.

Полегшення болю

Ми вже казали, що секс допоможе впоратися з головним болем. Але, за словами професора Баррі Р. Комісарука, він чудово рятує й від інших хворобливих відчуттів. Так, його команді вчених вдалося виявити, що вагінальна стимуляція навіть без досягнення оргазму може блокувати хронічний біль у спині та ногах (а все тому, що ви надто зосереджені на тому, що відбувається у вас між ногами).

Досі не знайшли собі партнера? Тоді можете скористатися власною рукою, адже мастурбація заспокоює менструальні болі та болі при артритах.

Розбите серце

Втративши, все одно можна щось знайти. І хоча наукового підтвердження цьому поки що немає, але секс після важкого розриву стосунків може покращити сприйняття людиною її нового статусу одинака.

Джерело

Оцініть статтю