«Купив» Авто Через Соцмережу: Шаxpай «Нагрів» Довірливого Чоловіка Майже На Пів Мільйона

Чоловік перекинув «продавцеві» на картку 444 тис. гривень, проте автомобіля не отримав. В Одесі Приморський районний суд розглядає курйозну справу про шахрайство. До суду звернувся чоловік, якого надурили на майже пів мільйона гривень. Про це йдеться у Єдиному держреєстрі судових рішень.

Інцидент стався ще влітку 2020 року. Позивач розповів, що вирішив купити автомобіль через оголошення в Instagram. «Продавцеві» він перекинув на картку 444 тис. гривень, проте автомобіля не отримав, а власник машини зник і перестав виходити на зв’язок.

Термін досудового розслідування суд продовжив ще на рік, адже місцеперебування підозрюваного досі не встановили.

«Закінчити досудове розслідування у передбачений строк не виявилося можливим, оскільки… необхідно встановити місцезнаходження підозрюваного та провести інші слідчо-оперативні заходи», — йдеться у рішенні суду.

Нагадаємо, Департамент кіберполіції Нацполіції повідомив, що від початку року до них надійшло вже понад 35 тисяч звернень громадян щодо онлайн-шахрайств. Про такі цифри інформує кіберполіція України.

Також у відомстві дали поради, щоб інтернет-шопінг був безпечним та приносив лише позитивні емоції:

Купуйте та сплачуйте лише на перевірених сайтах, надайте перевагу післяплаті.

Для онлайн-шопінгу заведіть віртуальну картку і переказуйте на неї лише суму, необхідну для сплати.

Не повідомляйте нікому термін дії картки, CVV та PIN-код.

У разі купівлі на платформі оголошень обговорюйте деталі угоди тільки в чаті цієї платформи та не переходьте у сторонні месенджери.

Перевіряйте правильність назви необхідного сайту: один непомітний символ на панелі адреси може означати, що ви потрапили на фішинговий сайт.

Не сплачуйте онлайн-покупки, коли підключені до загальнодоступної мережі Wi-Fi.

Джерело

Оцініть статтю