Порошенку обирають запобіжний захід: суд у нарадчій кімнаті, атмосфера біля суду загострюється. Фото, відео та всі подробиці

У понеділок, 17 січня, п’ятий президент України Петро Порошенко прибув до України. Після приземлення в аеропорту «Київ» політик виступив перед прихильниками та попрямував до Печерського суду. Суддя вирушив до дорадчої кімнати.

Прокурори просять заарештувати на два місяці Порошенка з альтернативою застави в 1 млрд грн, зобов’язати здати паспорти та носити електронний браслет. Повідомляє obozrevatel

Водночас під будівлею суду також зібралися прихильники п’ятого президента. Люди висловлюють підтримку Порошенку та критикують чинну владу, зокрема президента Володимира Зеленського.

07:00 – В аеропорту Варшави Порошенка зустріли багато журналістів. На більшість питань п’ятий президент не відповів. У тому числі його запитували про можливий перехресний допит з Віктором Медведчуком, проте на це політик відповів, що «питання написане на Банковій».

07:20 – Народна депутатка Вікторія Сюмар опублікувала фотографію Петра Порошенка та його дружини Марини під час проходження паспортного контролю. Через кілька годин політик уже має приземлитися в «Жулянах»

Порошенко проходить паспортний контроль

07:25 – Ще один нардеп від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко веде прямий ефір з аеропорту Варшави, звідки Порошенко з хвилини на хвилину вилетить до Києва.

07:30 – У цей же час в аеропорту «Київ», куди має прилетіти Петро Порошенко, перебуває вже багато співробітників правоохоронних органів. Силовики розосереджені як усередині приміщення, так і зовні аеропорту.

Поліція в аеропорту "Київ"

У день повернення Порошенка в аеропорту "Київ" перебуває багато поліції

Силовики розосереджені на всій території аеропорту

08:00 – Біля аеропорту «Київ» перебувають близько пів тисячі прихильників Петра Порошенка, люди тримають у руках прапори України та символіку партії «Європейська солідарність». При цьому вхід до аеропорту перекрито поліцією. Правоохоронці пускають усередину лише за наявності квитків.

Біля аеропорту "Київ" зібралися прихильники Порошенка

Сотні людей зустрічають рейс із п'ятим президентом

Також біля аеропорту перебуває багато поліції.

10:55 – Петро Порошенко прибув до Печерського суду, де йому мають обрати запобіжний захід. Його зустрічають сотні прихильників.

11:10 – Сотні прихильників Петра Порошенка скандували його прізвище біля Печерського районного суду. Засідання вже почалося, тим часом мітингувальники залишаються біля суду з плакатами та прапорами.

11:30 – Промовці на мітингу обурені кримінальним переслідуванням Порошенка і нарікають, що на тлі російської агресії президент Володимир Зеленський розуміється на політичних опонентах.

Прихильники Порошенка біля будівлі суду

Біля Печерського суду перебуває багато поліції

Біля суду зібралися тисячі людей

Засідання стосується справи про держзраду

11:50 – До Печерського районного суду, де розглядається справа Петра Порошенка, стягнули транспорт Національної гвардії. Машини стоять за будинком суду. Перекрито рух між Софіївською та Михайлівською площею.

Машини Нацгвардії біля Печерського суду

12:10 – У судовому засіданні оголосили перерву. Наразі невідомо, коли відновиться розгляд справи.

14:00 – Адвокати Петра Порошенка вийшли з готелю Hyatt з папками документів у руках і попрямували у бік Печерського суду.

Адвокати Порошенка прямують до суду

14:10 – Петро Порошенко в оточенні охоронців вийшов з готелю Hyatt і також пішов у бік Печерського районного суду.

Порошенко йде до суду

Петро Порошенко в оточенні своїх охоронців

У Києві проходить суд у справі Порошенка

14:30 – Печерський районний суд міста Києва продовжив засідання у справі про державну зраду п’ятого президент Петра Порошенка.

15:50 – Порошенко заперечує свою причетність до справи, за якою його звинувачують. За його словами, це політичне замовлення Володимира Зеленського для усунення свого конкурента.

15:55 – Суддя оголосив у засіданні технічну перерву на 20 хвилин.

16:30 – Засідання суду відновилося. Наразі в суді виступають адвокат Порошенко – Ігор Головань. Вони стверджують, що Порошенко не є підозрюваним у цій справі через те, що юридичні документи були оформлені неправильно.

16:43 – Прокурори просять суд заарештувати Порошенка з альтернативою застави в 1 млрд грн, зобов’язати здати паспорти та носити електронний браслет. Суму в 1 млрд вони обґрунтовують так: вони взяли до уваги те, що політик задекларував понад 50 мільйонів доларів та 420 мільйонів гривень. Тому, на думку звинувачення, підозрюваному потрібно призначити заставу більшу, ніж максимальна.

17:37 – Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що у наданих матеріалах немає достатніх доказів для обрання запобіжного заходу.

17:40 – Суд вирушив до нарадчої кімнати.

17:42 – Порошенко прокоментував інцидент із повісткою на допит до Державного бюро розслідувань місяць тому. Він зазначив, що тоді на виході з Верховної Ради були пранкери, і він не знав, що до нього підійшов саме співробітник ДБР.

17:58 – Кореспондент OBOZREVATEL повідомляє, що прихильники Порошенка частково заблокували виїзд із Печерського райсуду з боку Володимирської. На місці також перебуває багато правоохоронців.

Біля суду прихильники Порошенка частково заблокували виїзд.

Біля суду прихильники Порошенка частково заблокували виїзд.

18:19 – Поки Порошенку обирають запобіжний захід, на сайті МВСйого оголосили в розшук як «особу, яка переховується від органів досудового розслідування».

Порошенка оголосили у розшук.

18:40 – Поліція стягнула додаткові сили до Печерського суду.

Порошенку обирають запобіжний захід: суд у нарадчій кімнаті, атмосфера біля суду загострюється. Фото, відео та всі подробиці

20:20 – Інформацію про розшук Порошенка вже видалено із сайту МВС.

Інформацію про розшук видалили.

20:33 – Турчинов заявив, що судді Олексію Соколову, який обирає запобіжний захід Порошенку, нібито стало зле.

Оновлюється…

Нагадаємо, 20 грудня п’ятому президенту оголосили підозру в державній зраді. Зазначалося, що вона стосується розслідування щодо постачання у 2014-2015 роках вугілля із тимчасово окупованих територій Донбасу. У «Європейській солідарності» наголосили, що «справа сфабрикована».

Оцініть статтю