Йому 90 рік, має 7,5 мільярда доларів. При цьому не має машини, літає економ — класом, живе в орендованій квартирі

Чак Фіні – засновник Duty Free. Йому 90 рік, він нажив стан в 7,5 мільярда доларів. При цьому не має машини, літає економ -класом, живе в орендованій квартирі.

Чак Фіні носить електронний годинник за 15 баксів і пом’яту сорочку. На історичній батьківщині, в Ірландії, його запросто приймуть за американського туриста. Замість ресторанів, він надає перевагу закусочним, кравців – магазини широкого вжитку, він користується метро або таксі.

Можна було б назвати його скупердяєм, тремтячим над кожною копійкою, якби не той факт, що за останні 30 років він віддав на благодійність понад 6 мільярдів доларів. Ці гроші були витрачені на освіту, охорону здоров’я, науку, утримання будинків престарілих в США , В’єтнамі, Австралії, Південній Африці, в Ірландії, на Бермудських островах. Він не має наміру зупинятися і планує віддати на благі справи всі гроші, що залишилися.

Причому , цього екстравагантного багатія не цікавлять не тільки гроші, але і слава : роздаючи свої мільярди , він намагався залишитися в тіні, і перші 15 років проробляв це досить успішно, тому що ніхто не здогадувався про його благодійну діяльність. Потім чередувало «викриття », хоча і після цього Фіні поводився дуже скромно. Наприклад, відомо, що аж до 2012 року він дав не більше 5 інтерв’ю. Чак Фіні – дивовижна людина. Почавши свій бізнес з самих низів, він зміг за кілька років сколотити компанію з 200 співробітників в 27 країнах. Його доходи збільшувалися з величезною швидкістю, хоча більша їх частина тут же йшла в його благодійний фонд The Atlantic Philanthropies .

«Я переконався , що куди більше задоволення отримуєш , коли віддаєш гроші і бачиш, як завдяки їм щось з’являється , наприклад лікарня . Це ж логічно – вкладати гроші в добрі справи, а не класти на рахунок у банку і дозволяти накопичуватися і накопичуватися » – розповідає Фіні.

Білл Гейтс назвав Чака ідеальним зразком для наслідування, зазначивши, що він є найкращим прикладом того, як слід творити добро за життя .

джерело

Оцініть статтю
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Йому 90 рік, має 7,5 мільярда доларів. При цьому не має машини, літає економ — класом, живе в орендованій квартирі
Дуже набожні, жили без телевізора: сусіди розповіли про родину солдата, який влаштував стрілянину у Дніпрі