Командувач армією Угорщини попередив Україну через Закарпаття: “Ми ніколи більше не дозволимо” – Твоя правда

Командувач Збройними силами Угорщини в інтерв’ю застеріг Україну від утиску прав угорців на Закарпатті.

З боку Угорщини знову прозвучало  різку заяву щодо України і забезпечення прав угорців, які проживають на Закарпатті.

Заява прозвучала на найвищому рівні: командувач Збройними силами Угорщини, начальник Генштабу ЗС Угорщини Ференц Кіра в інтерв’ю угорській газеті  Magyar Nemzet заявив, що Будапешт ретельно  стежить за дотриманням інтересів угорців, які проживають на Закарпатті.

“Угорщина ясно дає зрозуміти Україні, що забезпечення добробуту перебування угорської громади в Закарпатті, підтримання її мови і культури, а також поліпшення її життя є ключовими питаннями в двосторонньої системі.

Це наш священний обов’язок перед нашими братами по той бік кордону, також закріплений в нашій Конституції. Ми не дозволимо собі відійти від цього ні на йоту “, – заявив військовий начальник.

Фрагмент інтерв’ю також опублікував представник української армії Анатолій Штефан.

“Це вже на загрози в стилі Путіна?” – написав він. Ференц Кіра також заявив, що у зв’язку з ситуацією на Сході України і російсько-українським конфліктом “Угорщина з самого початку заявила, що протистояння може бути дозволено тільки мирним шляхом переговорів”.

джерело

Оцініть статтю
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Командувач армією Угорщини попередив Україну через Закарпаття: “Ми ніколи більше не дозволимо” – Твоя правда
Ці симптоми на язику не можна ігнорувати: лікарі назвали небезпечні ознаки